Loading...

Menu

Kategorie

  • Rosół z makaronem
    10.00
    (Pachnący rosół z kołdunami lub domowym makaronem z marchewką i świeżą natką.)
  • Flaki wołowe
    14.00
    (Flaki wołowe przygotowane w tradycyjny sposób.)
  • Żur
    12.00
    (Żur na zakwasie z jajkiem, ziemniakami i białą kiełbasą.)
  • Golonka po bawarsku
    35.00/350g
    (Golonka pieczona w piwie i warzywach, ziemniaki i surówka.)
  • Kotlet schabowy
    22.00
    (Tradycyjny, panierowany kotlet schabowy podawany z ziemniakiami i surówką.)
  • Grillowana pierś z kurczaka
    22.00
    (Grillowana pierś w ziołowej zalewie podawana z ziemniakami lub frytkami i bukietem surówek.)
  • Kurczak w sosie pieczarkowym
    23.00
    (Filet w sosie pieczarkowym z ziołami, ziemniaki lub frytki oraz bukiet surówek.)
  • Pierś kurczaka
    25.00
    (Z pieczarkami/ananasem zapiekana z serem.)
  • De Volaille
    25.00
    (Panierowany kotlet z piersi kurczaka nadziewany przyprawami i masłem, ziemniaki/frytki, surówka.)
  • Pierogi ruskie
    12.00
    (Pierogi z farszem twarogowi-ziemniaczanym okraszone skwarkami.)
  • Pierogi z mięsem
    15.00
    (Smaczne pierożki mięsne z przysmażonymi skwareczkami.)
  • Pierogi z kapustą i grzybami
    15.00
    (Klasyczne pierogi z kiszoną kapustą i grzybami.)
  • Tatar wołowy 150g
    18.00
    (Pyszna, tradycyjna przystawaka wołowa z cebulką i ogórkami podawana z pieczywem.)
  • Śledź w oleju
    12.00
    (Śledź w oleju z cebulką.)
  • Śledź w śmietanie
    15.00
    (Tradycyjny polski śledzik w śmietanie.)
  • Sałatka grecka
    14.00
    (Oryginalna sałatka grecka z pomidorami, ogórkiem, oliwkami i serem feta.)
  • Sałatka z kurczakiem
    18.00
    (Kurczak grillowany w przyprawie gyros z sałatą lodową i papryką.)
  • Ciasto domowe
    8.00
    (Klasyczne ciasto domowe.)
  • Szarlotka na ciepło z lodami
    12.00
    (Szarlotak na kruchym cieście i smakowiet lody waniliowe.)
  • Lody z owocami
    18.00
    (Lody polane gorącym musem wowcowym.)