Loading...

Nasze propozycje menu dla imprez zorganizowanych

Organizacja imprez

Szanowni Państwo! Planowanie i organizacja imprez okolicznościowych jest nie lada wyzwaniem. Służmy Państwu naszym doświadczeniem w układaniu menu na Państwa przyjęcia.

Poniżej prezentujemy nasze propozycje na przyjęcia, bankiety i imprezy okolicznościowe. Znajdziecie tu Państwo propozycje menu na krótkie przyjęcia i poczęstunki, jak również na imprezy całodniowe.


Każdą z propozycji możemy dostosować do Państwa wymagań


Umieszczone poniżej propozycje menu możecie Państwo również wydrukować wybierając wersję do druku. Kliknięcie linku spowoduje otwarcie dokumentu czytelnie przedstawiającego proponowane menu.

Prosimy zapoznać się z zamieszczonymi poniżej dokumentami. Na wszelkie pytania chętnie odpowiemy telefonicznie lub mailowo! Zachęcamy również do kontaktu osobistego.

Organizacja imprez okolicznościowych to trudne zadanie. Czy to jest przyjęcie dla wąskiego grona znajomych, czy organizacja przyjęcia komunijnego dla całej rodziny, imprezy weselnej bądź spotkania firmowego - zawsze spotykamy się z duża ilością spraw do załatwienia. Wszystkie czynności stanowią spore wyzwanie, a w szczególności opracowanie menu. Odpowiednio dobrane, przygotowane i podane we właściwym momencie dania często są podstawą udanego przyjęcia

Nasze propozycje menu na imprezy


Propozycje menu

Propozycja I               PDF - Wersja do wydruku

Obiad:
danie główne do wyboru:
- Golonka po bawarsku;
- Kotlet z piersi kurczaka z pieczarkami (lub ananasem) zapiekany serem;
- Kotlet szwajcarski (schab z serem i szynką);
- Karkówka w sosie.
Dodatki:
do wyboru:
- Ziemniaki z wody z koperkiem;
- Ziemniaki opiekane z ziołami;
- Frytki.
Dwa rodzaje surówek.
(do golonki kapusta zasmażana, pieczywo, chrzan, musztarda)
Napoje zimne:
- soki (pomarańcza, grejpfrut, jabłko)
- woda z cytryną (bez limitu)
Napoje gorące:
- kawa i herbata (bez limitu)
Przekąski:
- Deska wyrobów wiejskich;
- Pasztet na żurawinie;
- Mięsny duet;
- Tymbaliki drobiowe;
- Sałatka do wyboru: z kurczakiem, gyros, nicejska, grecka, brokułowa, z tuńczykiem, wiosenna;
- Tatar wołowy;
- Śledzie w oleju;
Kolacja:
do wyboru:
- barszcz z pasztecikiem;
- żurek z białą kiełbasą;
- flaki;

Propozycja II               PDF - Wersja do wydruku

Obiad:
Zupa:
do wyboru:
- rosół królewski z makaronem;
- krem z pomidorów;
- krem z groszku;
- krem z brokuł;
- leśna zupa grzybowa.
II Danie:
Trzy rodzaje dań głównych do wyboru:
- kotlet DeVolaille;
- pierś zapiekana z ananasem, pomidorem lub pieczarkami;
- kotlet schabowy;
- pieczeń z karkówki;
- zraz z karkówki w sosie własnym;
- kieszonka z piersi ze szpinakiem i serem feta;
- schab po szwajcarsku;
- polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym.
Dodatki:
do wyboru:
- ziemniaki z wody z koperkiem;
- ziemniaki opiekane z ziołami;
Zestaw surówek
oraz do wyboru na ciepło:
- marchewka z groszkiem;
- buraczki.
Deser:
- Ciasta domowe własnego wypieku.
- Kawa i herbata bez ograniczeń.
- Owoce.
Napoje niegazowane i woda serwowane bez ograniczeń

Propozycja III               PDF - Wersja do wydruku

Obiad:
Zupa:
do wyboru:
- rosół królewski z makaronem;
- pomidorowa z makaronem;
- krem z groszku;
- krem z białych warzyw.
II Danie:
Trzy rodzaje dań głównych do wyboru:
- kotlet DeVolaille;
- pierś zapiekana z ananasem lub pieczarkami;
- kotlet schabowy;
- pieczeń z karkówki;
- zraz z karkówki w sosie własnym.
Dodatki:
do wyboru:
- ziemniaki z wody z koperkiem;
- ziemniaki opiekane z ziołami;
- frytki.
zestaw surówek
oraz do wyboru na ciepło:
- marchewka z groszkiem;
- buraczki.
Deser:  (możliwość podania w postaci bufetu)
- Ciasta domowe własnego wypieku.
- Kawa i herbata bez ograniczeń.
- Owoce.
Zakąski zimne:
- Deska wyrobów wiejskich.
- Pasztet pieczony z żurawiną żurawinie .
- Jajka faszerowane.
- Śledzik w oleju.
- Mięsny duet z pieczonymi pomidorkami cherry.
- Sałatka grecka.
- Sałatka jarzynowa.
Kolacja na gorąco:
do wyboru:
- barszcz z pasztecikiem;
- żurek z białą kiełbasą;
Napoje niegazowane i woda serwowane bez ograniczeń.

Propozycja IV               PDF - Wersja do wydruku

Obiad:
Zupa:
do wyboru:
- rosół królewski z makaronem;
- krem z pomidorów;
- krem z pieczarek;
- zupa minestrone.
II Danie:
trzy rodzaje dań głównych do wyboru:
- kotlet DeVolaille;
- pierś zapiekana z pieczarkami;
- kotlet schabowy;
- pieczeń z karkówki z sosem musztardowo miodowym;
- zraz z karkówki w sosie własnym;
- schab po szwajcarsku.
Dodatki:
do wyboru:
- ziemniaki z wody z koperkiem;
- ziemniaki opiekane z ziołami;
- frytki.
zestaw surówek
oraz do wyboru na ciepło:
- warzywa gotowane;
- marchewka z groszkiem;
- buraczki.
Deser:  (możliwość podania w postaci bufetu)
- Ciasta domowe własnego wypieku.
- Kawa i herbata bez ograniczeń.
- Owoce.
Zakąski zimne:
- Pstrąg w galarecie.
- Deska wyrobów wiejskich.
- Tymbaliki drobiowe.
- Pasztet pieczony z żurawiną.
- Śledzik w sosie pomidorowym; lub w oleju.
- Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym.
- Sałatka z kurczakiem.
- Sałatka nicejska.
- Mięsny duet z pieczonymi pomidorkami cherry.
Kolacja na gorąco:
do wyboru:
- kurczak po tajsku z ryżem basmati;
- udka faszerowane z opiekanymi ziemniaczkami i pieczarkami;
- potrawka z kurczaka.
oraz:
- barszcz z pasztecikiem; lub żurek; lub boeuf stroganow.
Napoje niegazowane i woda serwowane bez ograniczeń.

Propozycja V               PDF - Wersja do wydruku

Obiad:
Zupa:
do wyboru:
- rosół królewski z makaronem;
- krem z pomidorów;
- krem z brokuł;
- leśna zupa grzybowa.
II Danie:
trzy rodzaje dań głównych do wyboru:
- kotlet DeVolaille;
- pierś zapiekana z pomidorami;
- kieszonka z piersi ze szpinakiem i serem feta;
- pieczeń z karkówki z sosem musztardowo miodowym;
- zraz wołowy w sosie własnym;
- schab po szwajcarsku;
- polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym.
Dodatki:
do wyboru:
- ziemniaki z wody z koperkiem;
- ziemniaki opiekane z ziołami;
- frytki.
zestaw surówek
oraz do wyboru na ciepło:
- warzywa gotowane; lub marchewka z groszkiem; lub buraczki.
Deser:  (możliwość podania w postaci bufetu)
- Ciasta domowe własnego wypieku.
- Kawa i herbata bez ograniczeń.
- Owoce.
Zakąski zimne:
- Pstrąg w galarecie.
- Deska wyrobów wiejskich.
- Łosoś z musem chrzanowym.
- Pasztet pieczony z żurawiną.
- Śledzik w sosie pomidorowym, lub w oleju, lub w sosie śmietanowo chrzanowym.
- Indyk pieczony w miodzie z morelą i rodzynkami.
- Tymbaliki drobiowe.
- Mięsny duet z pieczonymi pomidorkami cherry.
- Sałatka z kurczakiem wędzonym i płatkami migdałowymi.
- Sałatka z kozim serem.
Kolacja na gorąco:
do wyboru:
- kurczak po tajsku z ryżem basmati;
- żeberka pieczone w śliwkach;
- szynka pieczona serwowana z kaszą gryczaną i sosem z czerwonego wina.
oraz:
- barszcz z pasztecikiem; lub żurek; lub boeuf stroganow; lub borgacz
Napoje niegazowane i woda serwowane bez ograniczeń.

Zapraszamy